Monday, January 25, 2010

honey moon =D

hehe..kali ni nk kongsi pasal honeymoon plak..
pas 2 hari majlis di belah suami kt melaka,
kami decide terus gi honeymoon
sbb pasni bukan ada cuti2 pjg lg..
*_*
kami pilih utk ke langkawi je
sblm ni pernah gak pergi
tp time bujang2 dulu n duit pun tak de sgt nk shoping2..
hihi
kami bertolak dr melaka ke perak dulu( umah ibuayah)
transit satu mlm kt tg mlm perak
esok pg2 br drive ke arau perlis
transit lg..hehe
kali ni umah my best friend plak
umah huda & kz
lama sgt2 tak jumpa
++++ nk jumpa bby huda..
khawarizmi..
cute mcm ibu ayah nyer gak..


hehe..khawarizmi ni nk je ngan org..
tp tak suke duduk
jap je dh nangis..die nk berjalan je..=P
sbb dh smpai ptg so kami tdo umah huda dulu
esoknya br kami bertolak ke kuala perlis naik feri
hehehe..
excited..
tp panas nye duk kt utara ni
tak tahan..
sgt2..panas..



time ni kt kuala perlis..
cik abg sy pun tak lepas peluang dukung rizmi yg cute ni..
practise2..hahaha
kami amik feri terawal sekali dlm kul 9pg.
tiket feri pun dh naik harga..
rm18/seorg
agak mahal gak..
kira2 sejam gak akhirnya sampai dh kt langkawi..
yeahhhh..


sempat agi berposing2..
pas sampai di sana ape lagi
kami pun terus operasi..
hahaha
bershoping..sbb nk lepas tax la konon
shoping hbs2 ari pertama smpai
even tak masuk bilik lg pun
hehehe
sama2 rambang mata tambah2 coklat2 yg sedap
n harga yg murah
mmg best shopping
lupa diri jap
pas penat bershopping br kami check in resort
dpt dekat pantai cenang
best
kami amik resort biase2 je
ape tah nama resort tu..lupa dh
ptg smbg lg shopping..
brg2 utk ibu, ayah adik
utk mama, abah n adik2 ipar
byk gak berhabis kt situ
malam dh kepenatan..
mlm tu kami kuar mkn sea food kt tepi pantai je..


pastu balik tdo..mlm tu dlm kesibukan org smbut thn baru kami dh lena di ulik mimpi..
hehe
esok nya plak mula aktiviti mandi2 laut
hihi
seawal kul 8 kami dh masuk laut
belakang resort je
so pas2 subuh tu dh agak2 terang kami pun terjun la masuk air..
mula2 tu malu2..
tp tak ramai org so ape lg
kami pun wat2 tak malu je mandi
best sgt..
^____________________^
pas puas berendam dlm 2 jam gak la kami pun naik ke resort
bersiap2 n mula aktiviti jalan2 plak
tmpat pertama gi
Underwater World, sbb paling dekat ngan resort (sgt dekat..jalan kaki je)
kami redah situ dulu..










best gak la tgk2 hidupan laut ni..
mcm2 jenis bentuk n warna
unik n takjub tgk ciptaan Allah ni..
sempat gak la beli t-shirt sbg kenang2..

esok nye plak kami plan nk naik cable car
tp malang nye time smpi tu cable car ttp plak
sbb angin kuat kt atas
huhu
+_+
sedih sgt
sbb tak de makna dtg langkawi tanpa naik cable car
huhu
since air terjun telaga tujuh dh dekat je
hubby ajak gi lepak2 sana dulu
tak plan nk mandi kan
so tak de bj extra
so leh rendam2 kaki je la
tmpat ni pun cantik sgt..walaupun kena daki tinggi skit
berbaboi gak la..cantik tempat ni..



kacau je akak bj merah belakang tue... =P


inai tu yg penting..hikhikhik..




dh boring2 rendam kaki (smpai kecut dh jari kaki)
kami pun dh beredar dh
tibe2 hubby nmpk cable car dh bergerak..
means....
dh beroperasi la cable car..
suke nye.....
terus kami ke tmpt cable car semula..
masyaAllah panjng nye baris..
huuhuhu
esok dh nk balik dh
nk tak nak kena gak tgu baris yg pjng tu..
berkat kesabaran dpt gak naik..
syukur..



ni time naik..ada 4 org lg pelancong dr philiphines
tolong tangkap gmbr kami
hihi
thanks..




dh puas jalan2 kami pun nk turun dh
saje je tgu org tak de time ni
so dpt la naik cable car berdua2an je
hehehe
jaaat tak??
hahaha
ape lg
posing sakan la kami
hihi..ni masukkan yg senonoh je
hihi.

pas 3 hari 2 mlm di langkawi..
it's time to back..huhu
sedih plak sbb tak puas lg..
insyaAllah nnt kami dtg lg..
next time
maybe ber3 plak ke..
hahahaha
10 thn lg..


bye2 langkawi...besttttttttttttttttt sggggttttt honeymoon di sana..
*____*

3 comments:

irza said...

punye laa terperinci die citer erk ;)
dah rase mcm pegi sesama lak...hehehe...

HAZELNUT LADY said...

wah2 terlebih sudaaaa..hehe..jelesnyer daku..nk itot jugak...ni nk merengek ngan hubby suh bwk honeymoon jgk...hehhe..nk coklat....hehe

zaf-neza said...

hehe..tercapai la impian nk cite kt org suh org jeles..hahaha..jaat..