Tuesday, January 4, 2011

.10 hari lagi.


Assalamualaikum..=)
Sejak dua menjak ni saya dihujani dengan pertanyaan yg sama je..
apa lagi kalo bukan.."neza, dh bersalin ke??"
hehe..makin risau plak rasa..arini genap lg 10 hari menjelang due date
tapi nmpknya bby masih belum nak kuar lagi.yang tak best nye tiap2 isnin kena mengadap nurse kt KK..huhu..tu yang tak besh tu.penatnye ngadap nurse..nurse tu pun dh jemu kot tgk muka saya lagi..+_+ ape leh buatkan..
bby masih dlm perut ni.masih aktif menendang2..ingatkan leh la jumpa bby awal dr tarikh dijangka tp bby lum sedia nk melihat dunia ni kot.sabar la saya menanti dengan penuh debaran.jangan terlebih due sudah la yea bby..take your time main2 dalam perut ummi dulu yea..
apa pun moga bby sehat..lambat pun lambat la bby..ummi mampu sabar lg.papa dia yg tak sabar2..=D walaupun banyak gak dengar cerita2 yg tak best dgr pasal bby kuar lmbat sgt ni.bby meninggal dlm perut la..blablabla..
namum saya berserah pada yg maha Esa moga bby n saya diberi kesihatan yang baik n selamat bersalin. Muka pun makin bulat skrg ni..perut usah cakap la bulat betul mcm tembikai kt sebelah ni..hehe..
Semoga kwn2 dpt doakan next post saya pasal bby dlm perut ni laa yea..
Amin..hopefully yg ni last post seblm bersalin..

4 comments:

masni said...

neza...bersabar la yer... insyaAllah akan dipermudahkan utk neza bersalin..ckp gn bb, ummi xsabar tgk adik...hehehe..seronoknyer bile teringat zaman2 masa mengandung...

zaf-neza said...

tq cik mas..
kalo fikir2 mmg betul org kata besh plak time ngandung ni..pengalaman yg bermakna..jadi biarla nz nikmati hari2 bby dlm perut ni dulu sebelum dia keluar tgk dunia ni..moga pengalaman bersalin pun besh la hendak-Nya..

Bonda Mawar said...

yup..agree with ur statement,hargailah masa2 preg ni..
tinggal 10 days jek tu..
nanti elok jek baby kua,terus rindu baby kick dlm perut..
huhu..
semoga dipermudahkan masa bersalin kelak..

zaf-neza said...

hari2 terakhir ni mmg excited tgu bby kick..yela risau kalo tak cukup 10X kan.tapi makin aktif ada la..before this cukup 10x ptg2 dlm kul 5pm..skrg kul 2pm dh lebih 10x..hehe..dia main2 dlm perut ni..=)
yg tambah lawak time tgk bola kt tv..dia pun main bola dlm perut ni..sah2 besar nnt suka main bola sepak ni ek bby..=D